Lagerhägg vid Hackvaxter Heijnen

Lagerhägg vid Hackvaxter Heijnen? Lagret eller körsbärslagret är en bred grupp av trädgårdsväxter. Nästan alla sorter är vintergröna och växer som en buske. Dessutom är växten lätt att beskära. Dessa egenskaper gör lagerbladet till en väldigt lättanvänd växt för häckar. De många tillgängliga sorterna innebär att det finns vikträd för en låg men också för en högre häck.

Vilka typer av lagerblad kan du köpa som en häckväxt?

På grund av alla dessa typer är det ibland svårt att välja. Varje vikart ger häcken ett annat utseende. Valet beror främst på höjden du vill ge häcken.

Om du planerar att plantera en låg häck på högst 1 meter i höjd kommer vissa av häcklagren att växa för snabbt. Det bästa valet för en låg laurelhäck är det portugisiska lagerbladet. Denna art växer mindre snabbt och har finare grenar. De mindre bladen och de rödaktiga stjälkarna ger denna trädgårdsväxt ett distinkt utseende jämfört med andra lagerblad. Det latinska namnet på denna trädgårdsväxt är Prunus lusitanica “Angustifolia”.

För en häck av 1 till 2 meter hög kan du välja mellan fler typer av vikträd. Den vanligaste sorten är Prunus laurocerasus “Rotundifolia”. Denna snabba odlare kännetecknas av ljusgröna, ovala blad. Dess syster, Prunus laurocerasus “Caucasica”, har mörkgröna blad med en lansettform. Denna art verkar också ge blommor oftare på våren. Det finns också Prunus laurocerasus “Novita”. Denna art liknar mycket Rotundifolia men har djupare gröna blad. Bladstorleken faller mellan “Caucasica” och Rotundifolia “.

Den portugisiska lagren är också mycket lämplig för en häck i denna kategori. Du kan också välja Prunus laurocerasus “Herbergii”. Denna art är direkt relaterad till “Rotundifolia” och “Caucasica” men blir mer kompakt och förblir mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *